• Nyårsrevydeltagarna 2014. Arne Meijer, Annika Evergren, Ulf Göthberg, Evelina Bäckström Blückert och Rick Titrö. Sittande: Anita Andersson, Gunnar Johansson och Sofi Lindell. Foto: Jörgen Lundgren
  • Sofi Lindell, Evelina Bäckström Blückert och Rick Titrö är nya deltagare i revyn och läser till vardags på Visskolan i Gamleby. Foto: Lena Dahlberg
  • Jerry Segerberg och LinaMaria Bengtsson är koreografer och dansare. Foto: Jörgen Lundgren

20-årsjubileum för nyårsrevyn

”Det finns mycket material att jobba med”

För tjugonde året får vi se Arne Meijer och Anita Andersson på scenen i Västerviks Teater & Konferens. Men det finns också nykomlingar i nyårsrevyn 2014, en revy som fått det passande namnet ”E´ redi´ tjuga”.

Gotlandstrafiken, Slottsholmen och tågen som aldrig går. Det är inte svårt för revymakarna att hitta lämpliga händelser att skriva om. Eller paret Tomas Kronståhl och Harald Hjalmarsson som får sin beskärda del i figuren StåhlHjalmar.

– Vi gör också en grej på centrumflytten där vi tror att flytten kommer fortsätta till Gamleby innan allt är klart. Det passar ju bra att Årets Västervikare jobbar där, säger Arne Meijer.

Visskolan

Många i revygänget har varit med under många år, men det finns tre som är helt nya. Evelina Bäckström Blückert, Sofi Lindell och Rick Titrö går alla på Visskolan i Gamleby och nappade direkt när de blev tillfrågade.

– Det är inte så ofta man får chansen att vara med i en nyårsrevy. Visst innebär det mycket jobb, men det är verkligen jätteroligt, säger Sofi Lindell och får medhåll av de andra.

– Vi har blivit väldigt väl mottagna och har också haft möjlighet att vara med och påverka, säger Evelina Bäckström Blückert.

– Meningen är att vi kommer göra många av sångnumren, säger Rick Titrö.

Premiär den femte

Arne Meijer tycker också det är roligt att LinaMaria Bengtsson och Jerry Segerberg medverkar i nyårsrevyn.

– De är båda duktiga koreografer och dansare. Sedan tackar vi ledningen i kommunen för att de hjälper till utan att de vet om det.

Nyårsrevyn har som alltid premiär den 5 januari och det visas sammanlagt tolv föreställningar av ”E´ redi´ tjuga”.