• Stina Porsgaard, hotelldirektör för Best Western Plus Västerviks Stadshotell, är mycket nöjd med den nya spa- relaxavdelningen Skönare Liv. Foto: Lena Dahlberg
  • En målning av Liz Pettersson pryder väggen i den nya lokalen. Gym, bastu och jacuzzi ligger strax intill.

”Vi satsar på en skönare tillvaro för våra gäster”

Ett helt nytt spa med relaxavdelning, pool och gym. Det är något av det som erbjuds både hotellgäster och allmänhet i Best Western Plus Västerviks Stadshotells nya avdelning för avkoppling och träning.

Konceptet heter Skönare Liv just därför att hotellet vill satsa på en skönare tillvaro för hotellsgäster och för konferensdeltagare, enligt hotelldirektör Stina Porsgaard.

– Det här är verkligen något som ligger i tiden. Vi hade bokningar redan innan vi öppnade och många har efterfrågat den här typen av relaxavdelning.

– Jacuzzi och bastu har vi haft tidigare, men nu har vi alltså en helt nybyggd avdelning sedan ett par veckor tillbaka.

Även dagspa

Den nya avdelningen innehåller ett gym med ett tiotal träningsmaskiner, pool med jetstream och relaxmöbler dit man kan beställa in dryck och svenska tapas.

– Vi tar även emot bokningar till floating och massage.

Stina Porsgaard tror att Skönare Liv blir efterfrågat även som dagspa eftersom det ligger så centralt.

– Det finns också möjlighet att köpa träningskort till gymmet. Då har man även tillgång till spa-avdelningen.

Bröllop och fest

Den som haft vägarna förbi Strömsgatan har inte kunnat undgå att se den höga byggkranen och byggställningarna vid hotellet. Det växer nu fram en sjätte våning som ska bli klar till midsommar.

– Vi har nyligen varit på bröllopsmässa i Stockholm och profilerat oss som ett ”Bröllops- och festhotell”. Vi kommer att kunna ta emot 150 sittande gäster och det är efterfrågat när det gäller större konferenser, bröllop och fester, säger Stina Porsgaard som förutom hotelldirektör även är vigselförrättare.

Citat:

”Det är en stark trend att man tränar som affärsresenär eller när man är på konferens.”