• Örjan och Ingela Hälleljung åkte till Hammarsbadet i Gamleby 2008 för att lära sig den nya husvagnen. ”Vi har varit säsongscampare sedan dess - det trodde vi inte!”. Foto: Lena Dahlberg
  • Paret Hälleljung ställde upp husvagn och förtält redan i slutet av mars. Här tillbringar de nästan varje ledig helg och större delen av semestern.

”Vi fastnade för camping – det är semester för oss!”

Från april till september

Inte trodde väl Örjan och Ingela Hälleljung att de skulle bli inbitna långliggare när de köpte husvagn för sex år sedan. – Vi ville resa runt, en natt här och en där. Nu är vi det husvagnsekipage som ligger längst på Hammarsbadet...

Det är tidig vårmorgon när vår tidning träffar paret från Eksjö på Kustcamp Gamleby, eller Hammarsbadet som de flesta säger. Det är inte svårt att hitta just deras husvagn. Det är nämligen ganska öde på en camping den 6 april.

– Vi fick lov av ägarna att komma lite extra tidigt, redan den 30 mars. Säsongscamparna kommer nog annars runt Valborg, säger Örjan Hälleljung .

Bästa platsen

Högst upp på kullen står deras Kabe Smaragd med förtält. Paret har en av de bästa platserna med en hänförande utsikt ut över Gamlebyviken.

– Det här är verkligen semester för oss. Ingen stuga som behöver underhållas. Och med alla tänkbara bekvämligheter, säger Ingela Hälleljung och visar frys, kylskåp och ugn i förtältet.

– Allt får inte plats i bil och husvagn förstås. Vi får köra en tur med släpkärra också.

All ledig tid

Hur kom det sig att ni blev sådana inbitna säsongsliggare?

– Vi hyrde husvagn några gånger först. 2008 bestämde vi oss för att köpa en egen, vi tyckte det var ett bra sätt att tillbringa semestern på och tänkte resa runt en hel del.

Så blev det nu inte. De ställde upp husvagnen i Gamleby – och blev kvar.

– Vi tillbringar nästan alla helger här, från april till och med september. Och nästan hela semestern.

Citat:

”Vi har också tillhört dem som undrar hur man kan bo i en liten husvagn en hel säsong. Nu är vi själva likadana.”