• Anders Boll och Carina Ossowicki driver Lilla Hotellet sedan snart två år tillbaka. Det har varit mycket arbete med renoveringar, men paret är glada över att de vågade satsa. Foto: Lena Dahlberg

”Vi bytte yrken – nu är vi hotellägare”

Carina och Anders gjorde helt om

Många drömmer om att öppna Bed & Breakfast, ett litet mysigt hotell eller café. Carina Ossowicki och Anders Boll gjorde verklighet av sina idéer. – En sådan här chans kommer bara en gång i livet.

Carina Ossowicki har varit städerska i många år och trivts bra, men så blev hon arbetslös. En annons om ett litet hotell som var till salu fångade hennes intresse.

– Det var ”Resande Rum” som skulle säljas. En rörelse som funnits sedan 1966, med bra läge mellan centrum och Lysingsbadet.

– När vi bestämde oss för att köpa det för två år sedan var det en chansning, men vi ville ha lite omväxling i livet och jag behövde ett arbete.

Anders renoverar

Tanken var att Carina Ossowicki skulle sköta Lilla hotellet, som de döpte om det till, själv. Men allt gick bättre än väntat och det har varit fullt upp hela tiden.

– Min sambo Anders Boll har fått lägga sitt byggföretag åt sidan för att jobba här. Det har också varit en förutsättning att han har kunskaper att renovera och bygga. Allt var väldigt slitet. Skulle vi anlitat arbetskraft till allt vi gjort hade det inte gått.

Bättre än väntat

Lilla Hotellet har en vandrarhemsdel med nio rum samt en hotelldel med fem rum. Det finns kök med matplats och tv, altan med sittplatser samt möjlighet att sitta ute i det fria.

– Vi har bytt ut alla sängar och en hel del av de andra möblerna. Målat om och ordnat med nya textilier. Det har blivit många vändor till tippen – och en stor förändring!

Paret har varit försiktiga i sina kalkyler, men omsättningen har blivit betydligt större än de räknat med.

– Det sporrar. Och vi har fått väldigt positiv respons från våra gäster. En del är redan stammisar.