• Lena Strömbäck och några av alla de danselever som kommer att börja på Medborgarskolans kurser i vår. ”Jag dansar för det är roligt att röra på sig”, säger Eja Thellman. Foto: Lena Dahlberg

”Utbudet av danskurser fördubblas nästan”

Medborgarskolan har redan tidigare haft ett stort dansutbud. Den här terminen ökar det ytterligare, från 19 till 34 olika kurser. – Efterfrågan har varit jättestor så nu gör vi en rejäl satsning – och riktar oss även till vuxna. Och killar.

Lena Strömbäck är verksamhetsansvarig på Medborgarskolan i Västervik. Hon tycker det är roligt att dansutbudet är så brett.

– Alla kan hitta sin kurs. Vi har allt från att dansa med sin bebis till street, tango, samba, mysfoxtrot och bugg. Och modern balett för pensionärer. Den kursen har funnits i andra städer och gjort succé där så nu hoppas vi på ett gäng 65+ som anmäler sig.

Sjung i kör

Det finns även en hel del annat som är nytt i vårens utbud. ”Badrumskören”, som är körsång för vuxna, barnkör, matlagningskurs för barn och hur man ska hitta de där underbara pärlorna i skärgården.

– En del av kurserna går regelbundet varje vecka, medan andra är intensivkurser under veckoslut.

Citat:

”Äntligen kommer det bli lite fler killar på scenen”

Axel Wahlin, streetdansare