• Johan Neuman har som mål att göra Gigants lokaler till showrooms för att visa morgondagens industriarbetsplats. I bakgrunden skär Tommy Dahlberg till en förstärkning till en lastbilspresenning. Foto: Lena Dahlberg
  • Stefan Vikgren jobbar bland annat med tillverkningen av bullerdämpande väggsystem. I bakgrunden en kantpress.
  • Johan Neuman är vd för MPI Teknik AB i Västervik och Lessebo sedan september 2013.

”Säker industriarbetsplats är vår specialitet”

Gigant Miljöteknik AB i Västervik genomgick en hel del förändringar i höstas. Efter omstrukturering och ny vd satsar nu företaget på att växa inom sitt specialområde – inbyggnad av ”miljöovänliga” miljöer.

Gigant Miljöteknik har sitt ursprung i Västervik sedan 1972. Sedan hösten 2013 ingår företaget i bolaget MPI Teknik AB, som i sin tur ägs av Gigant Arbetsplats AB.

– Gigant Arbetsplats AB är ett av sex affärsområden inom koncernen B&B TOOLS, säger Johan Neuman, ny vd i Västervik och Lessebo sedan september 2013.

– Jag har jobbat med lednings-, personal- och förändringsutmaningar inom B & B-koncernen sedan 2008 och ser fram emot att utveckla MPI Tekniks olika verksamheter.

Kompletta lösningar

MPI Teknik i Västervik jobbar med att ta fram säkra och effektiva arbetsmiljöer. Till största delen handlar det om bullerdämpning, från enstaka maskiner till stora industrilokaler.

– Vi bygger in maskiner, monterar tak- och väggabsorbenter samt installerar utsug. Vi leverera r oftast kompletta lösningar till industri, verkstad och lager. Målet är att vara experten på industriarbetsplatser.

Dubblerad omsättning

MPI Teknik AB har 23 anställda, varav åtta i Västervik. 2013 låg omsättningen på cirka 55 miljoner kronor. Målet för 2017 är 100 miljoner kronor.

– Vi siktar bland annat på att öka den egna tillverkningen av Gigants erbjudanden eftersom vi är övertygade om att det är värdeskapande. Det ger ett mervärde och en konkurrensfördel att ha en egen tillverkning.

– Vi har även startat ett samarbete med Repall AB som hyr in sig i våra lokaler. De hjälper oss med viss tillverkning, vilket ökar vår flexibilitet.

 

Fakta Johan Neuman

Bor: på Värmdö i Stockholm

Familj: sambo med Jeanette, två barn

Husdjur: höns, katter och en fiskdamm

Gör: vd för MPI Teknik AB sedan september 2013

Intressen: allmänt sportintresserad, tränar spinning och på gym samt spelar golf och jobbar i trädgården på sommaren