• Anette Övergärde Klang och Camilla Gunnarsson är två av företagarna som deltar i det nya samarbetskonceptet på Nedre Storgatan. Foto: Lena Dahlberg

”Nedre Storgatan ska bli ett begrepp”

Nytt samarbete mellan butiker

Shoppingen tar definitivt inte slut vid Brunnsgatan. Det slår nu Camilla Gunnarsson, Canpea, och Anette Övergärde Klang, Västerviks Skärgårdscenter, fast en gång för alla. – Vi är för närvarande tolv olika butiker och företag i kvarteret som samarbetar under namnet ”Nedre Storgatan”.

Från inredning, make up och sexleksaker till frisörer, hotell och restauranger. Utbudet har växt på nedre delen av Storgatan men kunderna har, enligt Camilla Gunnarsson och hennes kollegor, fortfarande lite svårt att hitta rätt.

– Vi har äntligen fått löfte om att övergångsstället på Brunnsgatan ska upp i samma nivå som gågatan, för att folk lättare ska se att shoppinggatan fortsätter.

– Och äntligen får vi papperskorgar...

Bekostar själva

Blomdekorationer däremot bekostar inte kommunen. Därför går ”Nedre Storgatan” samman och köper egna blommor.

– Vi gör verkligen allt vi kan för att få igång den här gatan, säger Anette Övergärde Klang. Kanske lyckas vi så bra att kommunen får in extra skattepengar och kan tänka sig att smycka även vår gata nästa sommar.

– Vi har även sökt tillstånd för att ställa ut saker på trottoaren så att folk ser att det händer saker här nere. Parkering har vi gott om.

Tjejkvällen

Under Tjejkvällen den 27 mars samarbetar ”Nedre Storgatan” i en tävling där kunderna ska handla för minst 500 kronor sammanlagt i kvarterets butiker för att delta i en utlottning av en presentkorg värd 1500 kronor.

Citat: ”Vi hoppas att andra delar av centrum går samman i liknande samarbetsformer – det gynnar alla att hjälpas åt att locka kunder till centrum.”