• Lotta Carlsson och Birgitta Svensson är verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan i Västervik. De slår gärna ett slag för vårens olika föreläsningar. Foto: Lena Dahlberg

”Mediakurser är efterfrågade hos pensionärerna”

Vi blir mer och mer beroende av olika slags teknik, men det är inte alltid helt självklart hur man ska använda sig av surfplattor, sociala medier och mobiler. Studieförbundet Vuxenskolan satsar på en hel del nya kurser i ämnet.

Lotta Carlsson och Birgitta Svensson är verksamhetsutvecklare för Studieförbundet Vuxenskolan i Västervik. De har satt samman ett kursprogram till våren som de tror kommer att locka många olika sorters deltagare.

– Flera av mediakurserna är nya. Andra nyheter riktar sig till trädgårdsintresserade, bland annat erbjuder vi kurser i ekologisk odling och trädgårdsanläggning. Sedan tidigare har vi också kurser i blomsterarrangemang och trädympning.

Även föreläsningar

Det finns nyheter även för den som inte har trädgård, eller vad sägs om att lära sig klä om en bil- eller båtklädsel, anhörigkurser för den som har ADHD nära sig eller boogie woogie-dans.

– Sedan har vi våra ”gamla” populära kurser i jägarexamen och släktforskning. De är alltid efterfrågade.

En annan nyhet är olika föreläsningar som är kostnadsfria.

– Vi började med det i höstas och det blev mycket lyckat. Bland annat har vi en föreläsning om afasi.