• Elisabet Zetterblom jobbar bland annat med ansiktszonterapi, ekologisk ansiktsrengöring och olika sorters massage. Foto: Lena Dahlberg
  • Vid klangmassage används speciella gonger och skålar gjorda av sju olika metaller.

”Massage och avslappning behöver alla”

Elisabet bytte yrkesbana

För tre år sedan bestämde sig Elisabet Zetterblom för att byta arbete och starta eget. Hon lämnade en anställning inom försäkringsbranschen och öppnade massage- och ansiktszonterapi i Visby. – Jag ville inte avsluta min yrkeskarriär på ett kontor utan började jobba med min hobby istället.

Ljuset är dämpat i Elisabet Zetterbloms behandlingsrum. Behaglig musik och goda dofter fyller det lilla rummet och på britsen ligger en av hennes kunder och får avslappnande massage i ansiktet.

– Att kunna hjälpa folk till avkoppling ger så mycket tillbaka. Jag mår bra själv av att jobba med det här.

Flera utbildningar

Sedan ett år tillbaka har Elisabet Zetterblom sitt företag Harmoni massage & ansiktszonterapi i Citygallerians lokaler. Men allt började för ungefär tio år sedan när hon fick problem med höfterna.

– Jag fick massage och healing och blev mycket bättre. Det gjorde att jag blev fascinerad. Tänk att kunna hjälpa folk att må bättre med hjälp händerna!

Efter det gick hon en healing- och massageutbildning som kompletterades med klangmassage, ansiktszonterapi, regndroppsmassage, ekologisk ansiktsrengöring och ögonfransförlängning.

Ett alternativ

När Elisabet Zetterblom ska beskriva klangmassage säger hon att hon använder speciella gonger och skålar gjorda av sju olika metaller.

– De vibrationer som uppstår när jag slår försiktigt på skålarna ger massage på cellnivå. Vibrationerna fortplantar sig genom kroppen och kan få spänningar att släppa.

– Det är ett bra alternativ när man inte vill ha vanlig massage.