• Peter och Lena Göransson driver konferensverksamhet i naturnära miljö i Tofvehult. Foto: Lena Dahlberg
  • Det stora gula huset rymmer både kafé, konferens och familjen Göranssons privata bostad. Till höger, i det lilla röda huset, finns en pub. Foto: Lena Dahlberg

”Lugnet och det småskaliga är en fördel”

Naturnära konferens

Peter och Lena Göransson öppnade kafé i det gamla garveriet i Tofvehult för 17 år sedan. Ett par år senare tog de emot sina första konferensgäster. – Vi hade inte tänkt så från början, men våra besökare efterfrågade det.

Efter flera kilometer på slingrig grusväg öppnar landskapet upp sig och skylten Kafé och Boende dyker upp vid vägkanten. Och mitt i grönskan, omgivet av en lummig trädgård och med utsikt över Toven, ligger det stora vackra huset. Här bor familjen Göransson och här finns både kafé, konferens och boende.

– Vi tar emot upp till 25 personer och erbjuder sällskapet hela Tofvehults kafé, säger Peter Göransson. Meningen är ju att man ska kunna konferera i lugn och ro, utan att bli störd av andra.

Anpassade aktiviteter

Det vanligaste är att mindre sällskap träffas här ute under dagen, berättar Peter Göransson. Men det finns även möjlighet till övernattning i fyrbäddsstugor.

– Vi kan också ordna olika aktiviteter, så som matlagning utomhus, fiske och femkamp. Vi har även egna föreläsningar om bland annat arbetsglädje och attityder.

– Många föredrar dock att ta en promenad i naturen, kanske i kombination med reflektionsfrågor som gruppen kan ha glädje av även framöver.

 

Citat:

”För oss som är småskaliga är det extra viktigt att vara lyhörd och anpassningsbar”