• Lisa Linde och Sanna Bewernick är två av de nya ansiktena hos Hallens Buss. Linda är resesäljare och Sanna ska läras upp till reseledare. Foto: Lena Dahlberg
  • Pelle Hallen börjar bygga på Ljungheden, men bara en mindre garagebyggnad än så länge.

”Kombinationen buss och flyg växer”

På Hallens Buss har man märkt en stor efterfrågan på så kallade kombinationsresor de senaste åren. – Det är till exempel väldigt poppis att ta bussen ner till Medelhavet och sedan flyga hem. Den typen av resor säljer slut först, säger vd Pelle Hallen.

Hallens Buss satsar på flera olika områden just nu. Dels är det ett utökat utbud till den målgrupp som efterfrågar färdiga paketresor, där buss är en del i kombinationen flyg/flyg eller buss/flyg. Dels nyanställer företaget.

– Vi har nyligen anställt Sanna Bewernick som ska ansvara för olika forum. Det är även tänkt att Sanna ska läras upp som reseledare.

– Lisa Linde har varit hos oss tidigare, men vi utökar hennes tjänst nu. Hon har hand om reseplanering och försäljning av resor.

Börjar bygga

Ytterligare ett steg tas nu på området på Ljungheden. Där det nu endast finns en inhägnad parkering för bussresenärer kommer snart en mindre garagebyggnad ta plats.

– Vi behöver en plats där vi kan lasta av bagaget inomhus. Ett ställe där det är torrt och rent och där våra passagerare inte behöver stå med packningen ute i regnet.

– Tills vidare avvaktar vi dock med något större byggprojekt. Det här garaget blir på 200 kvadrat, men det är ju en början i alla fall, säger Pelle Hallen.