• Annika Stagård gör egen glass. Ett trettiotal olika sorter varierar hon mellan på Stagårds Café & Hembageri.

”Klart vi ska ha egengjord glass”

När Stagårds Café & Hembageri i Gamleby öppnade i Annika och Anders Stagårds regi för tre år sedan hade de redan bestämt sig för att glass skulle ingå i sortimentet. – Nu har vi ett 30-tal olika sorter vi varierar mellan. Gissa om det är populärt!

Glassbasen görs i caféet, liksom en del av fruktsmakerna. Övriga smaker köps in från Italien.

– Vi började faktiskt med att åka till Italien och lära oss allt om glasstillverkning, säger Annika Stagård.

Nu finns det ett 30-tal olika smaker som caféet varierar mellan. Bassortimentet är dock alltid citronsorbet, vanilj, jordgubb, choklad, blåbär och pistage.

– Det är de populäraste!

Många smaker kan verka konstiga och nya. Som förälder behöver man inte säga nej om barnet envist vill köpa en lite ”udda” smak.

– Det går alltid bra att provsmaka med tesked först.