• Stefan Westlund. Foto: privat

”Klart jag måste åka till Västervik”

En hemvändarhelg

När Stefan Westlund i Stockholm fick höra talas om att det skulle bli Karneval i Västervik igen var han inte sen att bestämma sig. – Klart jag tar med mig familjen och kommer. Det här är ett tillfälle som inte får missas!

Vem minns inte gruppen Baltimora och låten Tarzan Boy? Ja om du är i ”rätt” ålder vill säga och tillhörde den generationen som dansade hela natten lång under karnevalsåren i mitten av 80-talet. Stefan Westlunds minnen från Västervik, och den karneval som fanns under hans tonår, är starkt förknippade med just den låten.

– Jag tror det var 1985. Det stod en gigantisk musikanläggning vid Fiskartorget och pumpade ut den här låten.

– Det var mycket glädje och fest hela kvällen innan man så sakta cyklade hem under natten.

Stockholm och Gränsö

Stefan Westlund har sina rötter i Överum, men gick gymnasiet i Västervik. Sedan 17 år tillbaka bor han i Stockholm, jobbar som konsult i it-företaget Accenture AB, är gift med Mollie och har tre barn. Sommarhuset finns på Gränsö.

– Jag har fortfarande släkt och vänner kvar i Västervik och de sociala medierna är ett utmärkt sätt att hålla kontakten på.

– Jag och min familj kommer att vara med under Karnevalen, gå omkring och prata med folk och ha roligt helt enkelt!