• Qvarnströmska huset i kvarteret Paradiset renoveras. Fastighetsägaren heter Björn Larsson.

”Jag har ett stort intresse av gamla stenhus”

Det gamla Polishuset har nyligen renoverats från topp till tå, inifrån och ut. Nu är det grannens tur. I ”Qvarnströmska huset” eller ”Paradiset 7” råder en febril aktivitet. Bland annat ska alla fönster ses över och isbildning på taket förhindras.

Björn Larsson, boende i Halmstad, är fastighetsägare till Paradiset 7 sedan maj förra året. Han har ett förflutet som snickare och mäklare och äger hyresfastigheter i både Halmstad och Västervik.

-”Paradiset” hade tidigare misskötts så det har funnits mycket att göra. Jag vill ha fastigheter med charm och en speciell stil, gärna stenhus, och det här huset är mycket vackert och värt att rusta!

Röjer på vinden

Just nu pågår renoveringen av två lägenheter. Dessutom ska alla fönster göras iordning, taket ska målas och delar av fasaden ska lagas.

- Alla lägenheter är uthyrda och jag hoppas att mina hyresgäster stannar och trivs. Det här är ett hus att var stolt över.

Själv är Björn Larsson ofta på plats i Västervik för att riva och röja på vinden.

- Med tiden hoppas jag kunna iordningställa vindsutrymmet för att kunna hyra ut även det, säger Björn Larsson och blickar ut genom det vackra vindsfönstret.

Lena Dahlberg

Qvarnströmska huset i kvarteret Paradiset renoveras. Fastighetsägaren heter Björn Larsson.

 

Qvarnströmska huset i kvarteret Paradiset renoveras. Fastighetsägaren heter Björn Larsson.