• Anders Fogelqvist gillar jobbet som musiklärare. Allra roligast är att undervisa i musikproduktion. Foto: Lena Dahlberg

”Jag har alltid varit inriktad mot musik”

Spelade piano som fyraåring

Anders Fogelqvist är en av Västerviks Gymnasiums fem musiklärare. Ett yrke han tidigt bestämde sig för. – Jag vikarierade som musiklärare när jag var 15 år. Det var bra att få prova på det yrke jag var intresserad av.

Att Anders Fogelqvist trivs med sitt yrkesval verkar det inte vara någon tvekan om. Efter 4,5 års studier till musiklärare vid Göteborgs universitet sökte han jobbet som musiklärare på Västerviks Gymnasium. Det är nu sju år sedan.

– Det har aldrig varit någon tvekan att jag skulle jobba med musik. Jag började spela piano redan som fyraåring, lyssnade mycket på musik och härmade det jag hörde.

– I fjärde klass bestämde jag mig för att läsa estetprogrammet med musikinriktning i Oskarshamn.

En ny värld

Under gymnasietiden fick han upp ögonen för att mixa och producera musik. Något han inte provat på tidigare.

– Det var en helt ny värld som öppnade sig! Under min utbildning i Göteborg passade jag på att välja till kurser inom musikproduktion och ljudteknik.

– I min tjänst här på gymnasiet undervisar jag i ensemblespel och individuella instrument. Men mest i musikproduktion.