• Åke Gustavssons stora intresse är jakt. Han är även bloggare och filmare inom det området. Foto: Lena Dahlberg

”Intresset började med bockjakt”

Åke både jagar och filmar

Åke Gustavsson har varit fiske- och jaktintresserad sedan han var liten. Han fängslades också av de jakttroféer som hans kompis pappa hade hängande på väggen. – Jag tjatade mig till att få följa med honom på råbocksjakt. Vi såg inget och sköt inget, men jag var fast.

Åke Gustavsson är med i flera olika jaktlag och lägger en stor del av sin fritid på jakt och allt som hör till. Dessutom har han en jaktblogg där han lägger ut en hel del filmer. Det är nämligen inte bara bössan som följer med ut till jaktpasset. Filmkameran är hans ständiga följeslagare.

– Ibland skippar jag bössan. Hänger med en kompis och filmar förberedelserna och jakten.

Gott om vilt

Jägarexamen tog Åke Gustavsson redan i åttan. När han var 18 år köpte han sin första bössa.

– Den hösten sköt jag min första råbock.

Även om jaktintresset funnits där sedan han var liten var det för åtta år sedan som det tog ordentlig fart.

– Jag bytte jaktmark och fick mycket mer vilt. Kronvilt, dovvilt, älg, vildsvin och rådjur. Då blev det också roligare.

Råbockspremiären är fortfarande något speciellt, men det är vildsvinsjakten som är roligast, enligt Gustavsson.

– Jag gillar när det händer lite, och det gör det med stötande hund.