• Kim Iserstål ska snart släppa iväg Liam Rosengren på banan. Att gocart lockar alla åldrar är inte svårt att se. Foto: Lena Dahlberg
  • En ”typisk” kväll på gocartbanan: kompisgänget som ska tävla mot varandra.
  • Trängseln kan ibland vara stor i kurvorna.

”Här blir folk som barn på nytt”

Varv på varv jagar de sex kompisarna varandra runt banan. Det gäller att ta kurvorna rätt, att våga gasa och att bromsa med sparsamhet. När du sitter i en gocart vaknar nämligen tävlingslusten i dig.

Gocartcenter har funnits i Västervik sedan 1999. Sedan 2011 är det Kim Iserstål som äger verksamheten.

– Sedan maj i år äger jag även marken. Nu kan jag satsa på att optimera verksamheten fullt ut. Jag tänker bland annat bredda utbudet av aktiviteter och räknar med att bli ett av de större eventföretagen i kommunen, säger Kim Iserstål.

Nyheter

Förra året var paintball-banan under uppbyggnad. Den är nu klar att användas.

– Där är det 15-årsgräns, eller något yngre men med förälders medgivande. Det går att justera hastigheten på kulan beroende på vilka som deltar.

Årets nyhet är mångkamp där du kan välja mellan 3- eller 5-kamp. Bågskytte, pistolskytte, skidgång och den klassiska dragkampen är några grenar som finns att välja på.

– Mångkampen riktar sig verkligen till alla åldrar, till exempel skolklasser, företagskickoff eller kompisgäng. Jag anpassar aktiviteterna efter kundens önskemål, säger Kim Iserstål.

Förvandlas

Huvudattraktionen är förstås gocartbanan. En gocartförare kan nästan vara vem som helst. Ung som gammal, nybörjare eller erfaren spelar ingen större roll. När du väl sitter där med hjälmen på huvudet och väntar på klartecken att starta genomgår du en förvandling.

– Tävlingsinstinkten vaknar hos de allra flesta. Det är kul att jaga varandra runt banan – oavsett om du är intresserad av motorsport eller inte, säger Kim Iserstål.