• Patrik Wirengård gillar mötet med kunderna och att kunna hålla en hög servicenivå. Här handlar Neuma Jonsson. Foto: Lena Dahlberg

”Förtroenden och goda relationer betyder allt”

Det är nu sju år sedan Patrik Wirengård tog över Sportringen i Gamleby centrum. En verksamhet som fungerar tack vare goda relationer med både lokalbefolkning, företag och föreningar. – Att vara liten lokal sporthandlare kräver ett extra engagemang, men jag får också mycket tillbaka.

För ett par år sedan utökades lokalytan för att få en luftigare butik. Det innebar en snyggare skyltning av produkterna, men även ett eget rum för ”tryckeriet”.

– Jag köpte maskiner för att trycka tröjor och andra saker redan 2009. Vi gör jobb åt både företag, föreningar och skolor.

Enkelheten en fördel

Patrik Wirengård satsar mest på skor, men har det mesta som behövs i sportväg.

– Vi har många sommargäster bland våra stamkunder. De brukar säga att de väntar med sina inköp tills det är dags för semester.

– De ser positivt på småskaligheten. Tycker det är enklare att parkera och mindre att välja på – det ser de som en stor fördel eftersom det går snabbare att uträtta ärenden.

Inte bara kul

Hög servicenivå ger goda kundrelationer. Och det är just det där lilla extra som han tycker är roligt.

– Det har hänt att ledare ringt mig en söndag när deras spelare glömt skorna. Då är det bara att åka ner till butiken och hjälpa till.

Men att vara butiksägare på liten ort är också stenhårt, säger Patrik Wirengård.

– Arbetsinsatsen är stor och man blir inte rik, men det positiva uppväger. Att känna ett engagemang och få förtroende tillbaka.