• Malin Wall driver Bokia tillsammans med sin man Frederic sedan tre år tillbaka.
  • Malin delar gärna med sig av boktips i butiken.
  • Fantasy är en av Malins favoriter i bokhyllan. Gärna Tolkiens böcker om Härskarringen. 

”Fantasy är ett favoritområde”

Vad väljer en bokhandlare som sin favoritsak? Föga överraskande är det förstås en bok som Malin Wall har som favorit. - Jag läser allt möjligt och har alltid flera böcker på gång samtidigt. Helst väljer jag en fantasy. Malin-favoriter Malin Wall

Den värsta ruschen till bokrean har stormat över för den här gången och lugnet lägger sig en stund innan sommaren kommer med alla lässugna turister och andra lediga bokslukare.

- Efter det kommer hösten som hör ihop med inneliv och läsning och sedan är julen här igen. Det finns en del toppar kvar inom den här branschen, säger Malin Wall, som tillsammans med sin man Frederic driver Bokia i Västervik sedan tre år tillbaka.

Onsdagsklubb

Att paret Wall lyckats bra med försäljningssiffrorna tror Malin beror på lite olika saker, bland annat de olika aktiviteter som arrangeras i bokhandeln.

- Runt tio gånger per år har vi ”onsdagsklubben”. Då kommer författare hit och pratar om sitt författarskap och om sina böcker. Det blir även fika, signering och rabatterade priser. Det här konceptet har lockat en hel del folk.

- De som har bokcirklar har också möjlighet att komma hit för att ha träffen här.

Viktigt med läsning

Malin har även själv en del föreläsningar med boktips, ibland tillsammans med Åsa Österlöf som är bibliotekarie. Och Frederic är just nu med i ett projekt inom skolan för att öka pojkars intresse för läsning.

- Jag tycker det är jätteviktigt med läsning – inte bara för att jag är bokhandlare. Det är därför det är så roligt att samarbeta med skolan.

Lena Dahlberg

Tillsammans är man mindre ensam/Anna Gavalda. ”En av mina absoluta favoriter”

Härskarringen/J.R.R. Tolkien. ”Fantasy är ett favoritområde, härligt med lite verklighetsflykt”

Böckerna om Narnia. ”Läste jag på mellanstadiet”

 

Bor: radhus i Västervik

Familj: gift med Frederic, barnen Julia, 8 och Molly, 6

Utbildning: medie- och kommunikationsvetenskap

Jobb: driver Bokia tillsammans med sin man sedan tre år tillbaka

Intressen: buggar, tränar

Favoritsak: en bok – såklart!

Läser: Efter festen av Lisa Jewell. Har alltid en stor trave böcker på sängbordet ochhar flera böcker på gång samtidigt.

Ser fram emot att läsa: The Twelve av Justin Cronin (andra boken)