• Dennis Jonsson, Johan Berge och Magnus Nilsson ser till att en stor rishög lyfts bort från en vårstädad trädgård. ”Med bra maskiner går arbetet både snabbt och lätt”, konstaterar Magnus .
  • Magnus Nilsson har 23 års erfarenhet i företaget. Pappa Bengt-Åke Nilsson startade BÅ Fastighetsservice 1987, men finns kvar ännu en tid innan det är dags för pension.

”Ett varierat arbete som ligger rätt i tiden”

Magnus tar över familjeföretag

Det är nu 26 år sedan Bengt-Åke Nilsson startade BÅ fasighetsservice. Ett företag som hela tiden inriktat sig på allt som har med fastighetsskötsel att göra, både ute och inne. Sedan årsskiftet är det sonen Magnus Nilsson som driver företaget.

Bengt-Åke Nilsson hade jobbat som elektriker i många år när han bestämde sig för att göra något annat och startade eget inom fastighetsbranschen.

– Jag kom rätt i tiden, företaget växte och vi har hela tiden haft en stadig utveckling. Numera är vi tio anställda.

– Vi har även kunnat investera i vår maskinpark en hel del, tillägger Magnus Nilsson. Numera finns det ju många olika slags maskiner och hjälpmedel som underlättar och gör att vi kan utföra ett arbete väldigt snabbt och smidigt.

– Allt blir ju så mycket roligare också när man har bra grejer.

Populärt med trädgårdshjälp

Var sak har sin tid brukar man säga. Inom fastighetsskötsel blir det ibland extra tydligt.

– Under vintern tar snöröjningen en stor del av vår tid, nu har vi istället haft fullt upp med att sopa grus en period. Samtidigt är det stor efterfrågan på trädgårdsarbete. Något som blir allt vanligare även hos privatpersoner, berättar Magnus Nilsson.

– Byte av vitvaror, trappstädning och reparationer av olika slag är sådant vi jobbar med hela tiden.

Lena Dahlberg

Magnus Nilsson

Bor: Västervik

Familj: sambo med Sofia, barnen Maja, 11 och Tuva, 6

Jobb: ägare till BÅ Fastighetsservice sedan årsskiftet

Intressen: slalom, båt och husvagn

Framtiden: vill inrikta sig mer mot privatpersoner