• Örjan Mellblom driver sedan 1997 Mellbloms Bygg & Snickeri i Gamleby. Foto: Lena Dahlberg

”Efterfrågat med specialanpassade snickerier”

Byggtrenden pekar uppåt

Örjan Mellblom driver sedan 1997 Mellbloms Bygg & Snickeri i Gamleby. Ett anrikt snickeri som har rötterna långt tillbaka i tiden. – Det har funnits här sedan 1963, men hette då Wessmans Snickeri. Inriktningen har alltid varit finsnickeri och bygghandel.

I snickeriet är man specialiserad på fönster och dörrar, både nytillverkning och renovering. Man utför också omlackering av dörrar och köksluckor samt tillverkar allt som har med finsnickeri att göra.

– Vi är även återförsäljare för fabrikstillverkade fönster.

Bygghandeln servar både privatpersoner och hantverkare.

– Vi lever på att vi är duktiga på service. Vårt finsnickeri är en stor tillgång eftersom vi snabbt kan fixa till material om någon vill ha det måttanpassat.

Ökad omsättning

Örjan Mellblom har haft egen firma sedan 1987 och var stamkund hos Wessmans när han fick erbjudande om att köpa företaget för 17 år sedan.

– Det har varit roligt att ta över och utveckla. Omsättningen har ökat under årens lopp och vi har gått från tre anställda till fem, sex personer.

– Byggbranschen har varit lite trög under några år, men under senaste halvåret har det vänt inom finsnickeri och bygg. Trenden pekar uppåt helt enkelt.