• Anette Bergström och Veronica Svensson tar över Chrisma Hårdesign den 4 februari. Till att börja med kommer inte kunderna märka av några förändringar, men planer på renoveringar finns framöver, säger det nya ägarparet. Foto: Lena Dahlberg

”Det ska bli kul att driva egen verksamhet”

Veronica och Anette tar över Chrisma

Efter 10, respektive 21 år som anställda hos Chrisma Hårdesign tar nu Veronica Svensson och Anette Bergström över den frisersalong som Gun Abbegård haft i mer än 40 år. – Det är en bransch i ständig förändring som det ska bli roligt att fortsätta utveckla.
Veronica Svensson och Anette Bergström utbildade sig till frisörer vid Anders Ljungstedts gymnasium i Linköping och har gjort både praktik och gesällprov hos Chrisma Hårdesign. Om än med elva års mellanrum. Sedan mer än tio år tillbaka är de arbetskamrater. Nu tar de ett kliv till i sin karriär och blir från den 4 februari nya ägare till Chrisma Hårdesign.
– Vi ser det som en ny utmaning och tycker det ska bli väldigt roligt att inte bara vara anställda. Vi fick erbjudandet i maj förra året och har nu gått starta eget-kurs samt fått rådgivning genom Västervik Framåt. Det har varit väldigt bra!

Nya planer längre fram

Till att börja med blir det inga större förändringar. Den nya ägarduon vill komma in i allt administrativ arbete först.
– Kunderna kommer inte märka någon större skillnad. Vi kommer bara ändra och förbättra några småsaker till att börja med, men vi planerar för renoveringar och det finns en hel del nya idéer som ska sättas i verket lite längre fram.