• Chatrine Eriksson, MQ, visar en mörkblå glittrig top som är på modet nu under vintern för damer. Foto: Liselotte S Johansson
  • För herrar är stickade tröjor alltid populära med stilrena motiv eller mönster. Det går även att kombinera med en vit skjorta, en fluga och några vinterstrumpor.

"Det senaste i butiken erbjuds"

Vad butikerna i kommunen erbjuder till sina kunder under Black Friday varierar. På MQ sätter man ned priserna till hälften på ett visst antal utvalda varor, men är noga med att kvarhålla sin kvalité.

Det är inte de varorna på bilderna tillhörande artikeln dock, utan vad varje butik erbjuder avslöjas inte förrän på fredag då dörrarna slår upp klockan åtta på morgonen.

– Det är jättekul för handeln, speciellt att den här dagen infaller innan jul, säger Chatrine Eriksson, MQ.

För henne är det viktigt att erbjuda varor med kvalité även om det är rea.

– Vi tar inte gamla reaprodukter och säljer ut, utan de varor som vi kommer att ha erbjudande på är jättefina varor ur vårt senaste sortiment ur höst- och vinterkollektionen.

– Black Friday är ett supertillfälle att fynda julklappar eller köpa något till sig själv.

Modet i vinter

Kan du tipsa lite om vad det är för mode i vinter?

– Tjejerna ska gärna glittra runt den här årstiden. Att ha en glittrig top eller klänning är fint. Det förgyller alla julfester, nyåret eller om man ska gå på andra kalas.

Något som är poppis är även fuskpäls.

– Det är supertrendigt. Det finns till exempel små pälsjackor med korta ärmar. De piffar upp vilken outfit som helst. Och de finns i olika färger, och gör att det blir både en rolig känsla och fint att bära.

Slimmat och stickat

Hur är det på herrsidan?

– Visst är det jultrendigt med motiv av renar på tröjor i år igen, men vi kör en lite mer stilren variant av jultröja med mönster och fina färger. Det ska vara mycket stickat och får gärna kännas lite juligt nu i december. Till de tröjorna kan man ha en vit skjorta och en fluga, det funkar till exempel även bra på julafton.

– Modet för män för övrigt, är att det fortfarande är inne med slimmade byxor med korta ben, även att det är kallt. Men då kan man satsa på att ha några färgglada happysocks till, säger Chatrine Eriksson.