• Daniel Ö Olsson har jobbat som golftränare i tolv år.
  • Daniel Ö Olsson har redan startat juniorkurserna. I slutet av april är det dags för nybörjarkurser för alla åldrar. Här värmer sonen Linus upp inför säsongen.
  • Det tar ett tag innan golfbanan ser så här härligt grön och inbjudande ut. Men visst är det något att se fram emot? Foto: Västerviks Golfklubb

”Det roligaste är att följa ungdomarnas utveckling”

Daniel slår ett slag för golfen

Snön ligger fortfarande kvar vid Västerviks golfklubb på Ekhagen, men ett säkert vårtecken är nybörjargolfen som startar i slutet av april. - Då hoppas jag verkligen att det är lite grönska här istället för vitt och brunt, säger golftränaren Daniel Ö Olsson.

Den vidsträckta golfbanan ligger än så länge öde och alla golfsugna lär få vänta ett tag till innan det första utslaget kan ske. En person som är extra sugen på grön färg just nu är Daniel Ö Olsson. Han ansvarar för bland annat junior- och nybörjarträningen på Västerviks Golfklubb.

- I måndags startade juniorträningen. Det är cirka 50 tjejer och killar i åldrarna åtta till 15 år som tränar i olika grupper, indelade efter mognad och kunskap. En av grupperna är en ren tjejgrupp som jag tror kommer att utvecklas mycket och även samla fler tjejer som är nyfikna på det här med golf, säger Daniel.

En familjesport

Lite längre fram i månaden, den 27-28 april, har Daniel Ö Olsson en nybörjarkurs i golf. Alla som är nyfikna och vill lära sig att ”ta körkort” för golfbanan, det vill säga grönt kort, är välkomna.

- Många tror fortfarande att golf är en dyr och krånglig sport, men det stämmer inte alls. De senaste 20 åren har golf gått från att vara en snobbsport till en sport för alla. En riktig familjesport där du själv väljer nivå – från motion till tävling.

Lena Dahlberg

”Det är helt okej att ta med en kompis som vill prova – alldeles gratis”

”Det är verkligen en förmån att få vara med om hur ungdomarna utvecklas, både som personer i sitt golfspel”

Daniel Ö Olsson

Bor: Piperskärr

Familj: gift med Linda, barnen Linus, 8 och Maja, 5

Husdjur: katten Skrållan

Jobb: golftränare de senaste 12 åren

Bakgrund: sportnörd på olika sätt, har bland annat jobbat i sportbutik, har även jobbat som jobbcoach

Framöver: vill utvecklas mer som tränare för att kunna matcha klubbens medlemmar