• Magnus Karlsson, Jessica H Gustavsson och Tobias Ahlstedt ser fram emot en riktig folkfest som lyfter hela Västervik.

”Det här kommer att bli en kanondag!”

Arrangörerna till Västerviks-Karnevalen är nöjda med det program som kommer att sätta hela stan i gungning. Mycket nöjda. – Det roliga är att hela karnevals-Sverige jublar och ser fram emot det här, säger Magnus Karlsson. Det är helt otroligt vad det har spridit sig!

Att försöka räkna upp alla aktiviteter, utställningar, sång- och dansframträdanden och massor med annat skoj som händer den 15 juni går knappast. Det är nog första gången i den här stadens historia som det verkligen kryllar i alla hörn.

– På dagen är det fullt program i Stadsparken, på Grönsakstorget, Spötorget, Stora torget och Skeppsbrokajen. Dessutom har S:t Petri kyrka konsert, berättar Jessica H Gustavsson.

– Och på kvällen är det massor med saker som händer på Skeppsbrokajen, Grönsakstorget och Spötorget, tillägger Magnus Karlsson.

– Ja det här går inte att missa helt enkelt, säger Tobias Ahlstedt .

En unik dag

Arrangörerna berättar att den här typen av utomhuskarneval inte är så vanligt längre. Det ordnas en hel del shower, men att göra en sådan här stor grej ute är unikt.

– Det finns många sambaorkestrar i Sverige, men de har ingen bra arena att visa upp sig på. Det får de nu - och som de längtar! säger Magnus Karlsson som själv kommer att leda karnevalståget med trumma och visselpipa och massor med dansare och musiker efter sig.

Hela programmet går att läsa på karnevalens hemsida.