• Anette Övergärde Klang har nyligen öppnat inredningsbutik i Västervik. Hon och hennes familj flyttade till Västervik i somras efter att ha bott i Stockholms skärgård i många år. Foto: Lena Dahlberg
  • De speciella boklamporna gör Anette Övergärde Klang själv.

”Det finns stor potential i Västervik”

Anette, inflyttare som öppnar butik

När Anette Övergärde Klang och hennes familj flyttade från Stockholms skärgård till fastlandet valde de Västervik. – Det här är en lagom stor stad med många möjligheter till utveckling.

Anette Övergärde Klang är född och uppvuxen i centrala Stockholm. Hon har även hunnit med att bo i både USA och Gryts skärgård.

– När min man Ronnie och jag träffades för tolv år sedan bodde han redan på Ingmarsö i Stockholms skärgård sedan tio år tillbaka.

– Jag och Nellie bosatte oss där 2004. Det var många som tyckte det var konstigt att jag flyttade till en ö, dessutom utan broförbindelse. Jag var ju en partypingla som gillade kroglivet. Men samtidigt har jag alltid tyckt om skärgården. Min farmor är född i Gryts skärgård och jag var ofta där som liten.

Västervik kändes rätt

För något år sedan tyckte Ronnie och Anette ändå att de var färdiga med livet på Ingmarsö. Fastigheten har många hus och familjen ville göra något annat än underhåll och renoveringar på sin fritid.

– Vi ville ha ett bekvämare liv, men i närheten av vatten. Min man sa blankt nej till Stockholm och när vi tittade runt kändes Västervik som ett bra alternativ. Lagom stort och med utvecklingsmöjligheter. Nu har vi bott här sedan juni.

Engagerad inom turism

I dag öppnar Anette Övergärde Klang butiken Västervik Skärgårdscenter med presenter, personliga saker och inredning.

– Jag har tidigare arbetat med turism och varit engagerad i näringslivet och företagarna i Stockholms skärgård. När vi flyttade hit visste jag inte riktigt vad jag ville jobba med, men eftersom jag haft presentshop tidigare föll det sig naturligt att öppna butik. Till att börja med driver jag den själv, sedan får vi se vad framtiden bär med sig.

 

Anette Övergärde Klang

Bor: villa i Västervik

Flyttat från: Ingmarsö i Stockholms mellanskärgård

Familj: gift med Ronnie, dottern Nellie, 12 år

Husdjur: hunden Wilmer

Gör: driver butiken Västerviks Skärgårdscenter

Intressen: travhästar, musik och matlagning