• Loveflowers har nyligen släppt sin andra skiva. Gruppen består av Leif Thörner, Michael Greiffe och Yvonne Greiffe. Foto: Lena Dahlberg
  • Loveflowers spelar alternativ country med inslag av rock, pop och folkmusik. ”Vår musik är svår att stoppa in i något fack”, säger trion som spelat tillsammans i sju år nu. Foto: Sandra Samuelsson

”Det blir aldrig som vi tänkt oss – det blir bättre”

Loveflowers – en blandning av country, pop, rock och folkmusik

Det blev musikalisk kärlek vid första ackordet när Michael Greiffe och Leif Thörner, båda med bakgrund från olika coverband, träffades för sju år sedan. Ganska snart kom Yvonne Greiffe med i gänget och trion Loveflowers var ett faktum. Nu släpper de sin andra skiva: ”Bridge or Barrier”.

– När jag flyttade till Gunnebo från Skövde för tolv år sedan kändes det konstigt att inte vara med i något band längre, säger Michael Greiffe. Leif kontaktade mig för att han ville spela mer och vi hittade varandra direkt.

Yvonne Greiffe har sjungit i kör i många år. Nu är hon en av låtskrivarna och stämmorna i Loveflowers.

– Vår musik är spretig, med en akustisk ton. Den går inte att stoppa in i något fack helt enkelt.

Ett roligt jobb

Loveflowers består av Leif Thörner, gitarr och sång, Michael Greiffe, trummor och Yvonne Greiffe, sång. De skriver allt material själva och plockar in andra musiker på fiol, dragspel eller ståbas när så behövs.

Gruppen tycker själva att de utvecklats mycket sedan den första skivan kom för fem år sedan.

– Nu har vi ett fylligare sound, mer elektrifierat, men fortfarande med akustisk känsla. Vi tar ut svängarna lite mer helt enkelt. Eller som en recensent i USA sa: ”Jag har aldrig hört ett band som kan blanda så många olika stilar”.