• Ulla-Britta Stävmark Andersson är stadsarkitekt på Västerviks kommun och jobbar med bland annat Stadsparken. Foto: Ellinor Harrysson

”Det är viktigt att unga entreprenörer syns”

Att vara ung entreprenör är kul och viktigt. Att synas och skaffa ett bra nätverk är lika viktigt, det anser tre unga kvinnliga entreprenörer som besökte utvecklingsdagen för företag på Sparbanken.

Tess Göthe, Sara Svensson-Mosbah och Jenni Laapotti är tre unga kvinnliga entreprenörer som brinner för sina företag.

– Jag tycker det är viktigt att ungt entreprenörskap också framhävs. Vi är unga tjejer som vill synas på liknande tillställningar som den här, säger Tess Göthe.

– Jag tycker att det är kul att det anordnas likande arrangemang. För mig är det viktigt att komma för att skapa nätverk och lära känna människor. Jag hoppas att dessa arrangemang lever vidare länge, säger Sara.

Jenni Laapotti har nyligen flyttat från Karlstad till Vimmerby och tagit med sig sitt företag.

– Jag har känt av hur företagsklimatet är i olika kommuner i Kalmar län och jag tycker att Västervik står ut på ett helt annorlunda sätt. Det händer mer i Västervik, det är mer nätverkande och företag är intresserade av andra företag på ett annat sätt än på andra orter.

Hennes företag heter Digital snack och är en sociala medier-byrå.

Alla tre tjejerna hoppades få fler kontakter vid utvecklingsdagen och få med sig någon form av inspiration från föreläsarna.

– Det är jättekul att träffa många företag som vi kan göra här idag, säger Tess Göthe.