”Det är skönt att inte se ut som alla andra”

Sedan Malin Pettersson, 18, flyttade från Stockholm till Västervik har hon känt att hon sticker ut med sin klädstil. Men det är inget som hindrar henne från att se ut som hon vill. - Om jag får blickar ler jag bara och tänker ”är jag så fin?”, säger hon och skrattar. Malin Pettersson

Malin Pettersson flyttade från Stockholm till Södra Vi i september förra året. Varje dag pendlar hon sex mil till Västervik där hon läser sista året på medieprogrammet.

Älskar hårdrock

Så länge Malin kan minnas har hon älskat hårdrockmusik. Framförallt är det band som Iron Maiden, Kiss, Guns N” Roses och Alice Cooper som ligger henne varmt om hjärtat.

- Det är svårt att säga varför. Dom är bara väldigt duktiga på det dom gör, säger Malin.

När kommunextra träffar Malin har hon på sig en svart skinnjacka och en t-shirt med en bild av bandet Kiss.

- Jag har tappat räkningen på hur många bandtröjor jag äger, men det är nog runt 20 stycken, säger Malin.

Även om hårdrocksmusiken alltid har varit självklar för Malin tog det lång tid innan hon vågade visa det med sin klädstil.

- När jag var mindre ville jag inte sticka ut, mina kompisar hade inte samma musiksmak som mig. Det var när jag lärde känna ett nytt umgänge för fyra år sedan som jag vågade klä mig mer och mer som jag ville, berättar hon.

I Stockholm kände Malin ett 30-tal personer med likartad stil som hon själv. I Västervik har hon bara träffat fyra personer.

- När jag säger att jag har killkompisar som sminkar sig och har långt hår tycker dom flesta här att det är jättekonstigt, berättar hon och fortsätter:

- Men jag har aldrig mött någon negativ reaktion, dom flesta brukar säga att dom tycker att jag ser cool ut.

Vad vill du ge för tips till dom som inte vågar klä sig som dom vill?

- Jag säger som en granne sa till mig när jag var liten: Bry dig inte om vad andra tycker! Det är faktiskt skönt att inte se ut som alla andra.

Ellinor Harrysson

Citat:

”Det är skönt att inte se ut som alla andra”

 

Ålder: 18

Bor: Södra vi

Favoritmat: Ris med kyckling och currysås

Intressen: Spela gitarr, träna