• Lisa Nilsson, Mikael Sangrud, Birgitta Embretsen och Christer Söderlind är ett väl sammansvetsat gäng på Västerviks Golfrestaurang.
  • Mikael Sangrud förbereder för rökning av laxfiléerna.
  • Varmrökt lax är riktig sommarmat.
  • Christer Söderlind kryddar rejält innan laxen ska rökas.

”Den varmrökta laxen får det att vattnas i munnen”

Utsikten från Västerviks Golfrestaurang är vacker året om, men den här årstiden är den förstås något alldeles extra. De gröna ytorna sträcker sig bort mot både träddungar och vatten och här och där ses hängivna golfare njuta av spelet och omgivningarna.

Christer Söderlind och Mikael Sangrud är kockarna som gärna tar en golfrunda, om tid finnes förstås.

– När golfsäsongen drar igång för fullt har vi tyvärr svårt att hitta egen tid på banan. Men vi tycker det är både kul och avkopplande och går gärna en runda när högsäsongen avtar.

Lunchrekord

Golfrestaurangen är en klassisk lunchrestaurang med traditionell husmanskost på menyn.

– Husmanskosten är populär, men vi försöker göra rätterna på vårt eget vis och med en extra knorr, säger Christer Söderlind. Och allt lagas från grunden, inget halvfabrikat här inte.

– Det finns alltid två rätter att välja på samt en stor salladsbuffé och vårt eget hembakta bröd. Fläskfilé med bearnaisesås, köttfärsbiffar och lax tillhör favoriterna. Och raggmunk förstås! Häromdagen hade vi rekord i antal luncher när raggmunk med fläsk stod på menyn.

Röker laxen själva

Förutom lunch finns här en á la carte-meny med rätter som är lite ”typiska” för golfare, enligt Mikael och Christer.

– De vill inte vänta för länge på maten efter en lång dag på banan. Gräddstuvad pytt i panna är en efterfrågad klassiker. Men vi har såklart en hel del annat också, vår egen varmrökta lax kommer att finnas på menyn nu i sommar. Det är riktigt god sommarmat!

Lena Dahlberg

”Häromdagen hade vi rekord i antal luncher när raggmunk med fläsk stod på menyn”