• Ingela Arrbrant (mitten) har bedrivit dansstudio i Gertrudsvik sedan ett år tillbaka, Josefine Helge och Rebecca Karlsson är ledare för en del av barn- och ungdomsgrupperna. Foto: Lena Dahlberg
  • Att få göra om en gammal lokal till något nytt och lite speciellt blir en bra kombination som passar Ingela Arrbrant perfekt.
  • Ingela Arrbrant flyttade tillbaka till Västervik och gjorde verklighet av drömmen att öppna dansstudio.

”Dans är både mitt yrke och brinnande intresse”

Ingela Arrbrant, koreograf och dansare

Aldrig trodde hon väl att hon skulle återvända till Västervik, bilda familj här och dessutom öppna en dansstudio. Men Ingela Arrbrants drömmar och visioner håller som bäst på att ta form just i hennes barndomsstad. – Det känns väldigt roligt att få ge tillbaka något till alla som bor här.

Det var en längtan efter att landa lite och komma närmare familjen som gjorde att Ingela Arrbrant flyttade tillbaka till Västervik för tre år sedan. Åren efter gymnasiet och fram till nu har varit fyllda av dans- och musikaljobb, både i Sverige och runt om i världen.

– På senare tid har jag mer och mer gått över till att vara koreograf och producent. Drömmen har alltid varit att öppna en dansstudio och att ha ett eget danskompani.

Rätt lokal

Nu börjar Ingela Arrbrant nå sina mål. Dansstudion The House öppnade hon för nästan exakt ett år sedan i Gertrudsvik. Innan dess jobbade hon som danslärare på gymnasiet under några år.

– När dansinriktningen försvann kändes det som om dansen var på väg att utarmas här i Västervik. Samtidigt kommer dans mer och mer som en träningsform.

– När jag hittade den här gamla fest- och biograflokalen kändes det helt rätt. Jag gillar att ta något gammalt och göra något helt nytt av det.

Tagna på sängen

The House har både fitness- och danspass för vuxna, dessutom barngrupper.

– Deltagarna är nog mellan 4 och 65 år. Alla kan hitta något som passar här.

Ett år av aktiviteter har resulterat i 200 medlemmar. Något som Ingela Arrbrant är mycket nöjd med.

– Vi blev nästan tagna på sängen av det stora dansintresset.

Ingela Arrbrant jobbar fortfarande som koreograf och producent runtom i Sverige. Framöver blir det en naturlig nedtrappning. Det väntas nämligen tillökning.

– Johnnie Smith, koreograf, dansare och fitnessinstruktör från USA kommer att vara här en hel del. Men jag kommer att finnas med så mycket som möjligt. Att driva det här företaget är min passion.

 

”Jag älskar att dansa och utveckla mitt företag – att vara dansentreprenör helt enkelt”