• Bengt Weckfors äger Ostkustens bevakningstjänst. Han hoppas att flera av företagets bilar kommer att tankas med biogas om drygt ett år.

”Bengt ser många fördelar med biogas”

Bengt Weckfors, ägare till Ostkustens bevakningstjänst, har just nu sex fordon som drivs med miljödiesel. Något han tänker ändra på. – Så fort det avtalet har gått ut ska jag byta till biogasbilar. Dels värnar jag om miljön, dels spelar ekonomin en stor roll. Men det handlar även om marknadsmässiga fördelar.

Ostkustens Bevakningstjänst har 34 anställda inom Kalmar län och Höglandsområdet. Eftersom det inte finns biogasmackar överallt ännu blev Bengt Weckfors positivt överraskad när han förstod att Västervik har en sådan mack.

– Jag har nyligen flyttat mitt huvudkontor till Västervik och ser det som en självklarhet att byta till biogas när det gäller de fordon som snurrar i det här området.

Ser många fördelar

Bengt Weckfors räknar upp flera fördelar med biogas.

– Bilarna blir billigare i drift, jag kan använda biogasen som en del i min marknadsföring och kommuner och andra kommer i framtiden att ställa krav på att transporter ska vara så miljövänliga som möjligt vid sina upphandlingar. Då kommer jag ligga bra till.

– Sedan har jag även ett personligt miljötänk och ska till exempel installera solceller hemma på taket nu i sommar.

Lena Dahlberg