• Jens Rosén säljer sängar, tryckavlastande madrasser, kuddar och dynor. Foto: Lena Dahlberg
  • En tryckavlastande kudde ger rätt stöd för nacken, tipsar Jens Rosén.

”Bäddmadrassen är viktigast i en säng”

Sedan fem år tillbaka driver Jens Rosén TM Sängar i Piperskärr. Ett företag som specialiserat sig på kompletta sängar med tryckavlastande madrasser. – Det är viktigt att tänka till innan val av säng. Du tillbringar ju mycket av din tid där.

Vi renoverar våra hus som aldrig förr. Kök, badrum och inglasade altaner står högt på mångas önskelistor. Men vi bryr oss också mer om sovrummet och att sängarna är av god kvalitet. Något som Jens Rosén märkt av.

– Fler och fler inser vikten av en bra säng. Och det gäller alla, inte bara kunder med ryggproblem.

Jämn värme

TM Sängar säljer både sängar, madrasser, kuddar, täcken och dynor.

– Våra madrasser är tryckavlastande och formar sig exakt efter kroppen. Det ger ökad blodcirkulation och bättre sömn. Förutom cellmaterial i madrasserna använder vi ”outlast”. Ett material som NASA tagit fram till rymddräkter för att astronauterna ska få så jämn temperatur som möjligt i rymddräkterna.

– Outlast passar mycket bra i madrasser, kuddar och täcken eftersom du får en bättre sömn om temperaturen är jämn.

Inte för mjuk

Det man kan tänka på vid val av madrass är dels att den är tryckavlastande, dels att den inte är för mjuk, säger Jens Rosén.

– För att sova bra ska du ha en ergonomisk liggställning. Titta också på madrassens densitet, ju tätare desto bättre kvalitet.

– Det kan vara bra att veta att det tar tid att vänja sig vid en ny madrass. Kroppen är van vid den gamla madrassen och spänner sig därför till att börja med.