• Lie Davidsson har haft andar i sitt hus, och kan fortfarande känna av dem ibland. Carina Lagerlöf har en medial förmåga och har tidigare jobbat med att driva ut andar. Hon säger att alla har en förmåga att känna av ”andra sidan”, men att det kan vara olika om vi väljer att släppa fram den eller inte. Foto: Lena Dahlberg

”Andar kommer alltid med kärlek – aldrig pekpinnar”

Carina har kontakt med andra sidan

Det började redan när hon var barn. Carina Lagerlöf både såg och kände av spöken, eller andeväsen som hon föredrar att kalla dem. – Men när folk säger att det bara är fantasi så stänger man av. Lite senare i livet fick jag anledning att återuppta intresset.

I 35-årsåldern genomgick Carina Lagerlöf en kris. Hon blev rädd för att dö, men fick samtidigt stöd av en tjej som praktiserade i den blomsterbutik hon drev.

– Hon trodde på andar och tog med mig till en seans med ett medium. Det var både skrämmande och spännande och gjorde att jag vågade släppa fram mitt gamla intresse igen.

Får känslor och bilder

Carina Lagerlöf blev engagerad i den förening som idag heter Livsinsikt och gick kurser för att utveckla sin mediala förmåga.

– Jag jobbade med tarotkort och andekontakt och åkte hem till personer som behövde hjälp med andeutdrivning.

– Andar delas in i två kategorier; de som gått vidare in i ljuset, som ”vet” att de är döda och som bara hälsar på. Sedan är det de som fortfarande är jordbundna. De kan skapa oro i ett hus, tror kanske fortfarande att de bor kvar, är förvirrade och vilsna.

– Jag hör inte alltid vad de vill säga utan får känslor och bilder förmedlat till mig. De har lägre frekvens än de som är i ljuset. Jag försöker då höja frekvensen med ”healing” så att de kan gå vidare.

Alla har förmågan

Det Carina Lagerlöf tidigare utövat kan verka udda och skapa misstro hos folk, men hon säger att hon oftast blir bemött med nyfikenhet.

– Jag tror att alla har förmågan att ta kontakt med ”andra sidan”, men om vi väljer att släppa fram den eller inte är olika. De flesta stänger av det de eventuellt känner.

Finns det anledning att vara rädd för spöken?

– De som fortfarande är jordbundna kan på sin höjd störa och oroa, men aldrig göra någon illa. De som är i ljuset, men ändå visar sig ibland, kommer alltid med kärlek.